ΑρχικήΑγαπημένες συνταγές

Υλικά

  • 1 κιλό κιμάς
  • ½ φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη και  αυτή
  • ½ μικρό φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 μικρό φλιτζάνι λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Μαϊντανό  ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε σιγά -σιγά  όλα τα υλικά. Το ψωμί πρέπει να είναι μουσκεμένο και να το έχουμε στύψει πολύ καλά. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε πολύ καλά για να πετύχουμε ένα καλό μίγμα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.

Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και να ζεσταθεί, όχι να κάψει, και μετά τα κεφτεδάκια ένα -ένα . Τα αφήνουμε να τηγανιστούν προσεκτικά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε μια πιατέλα πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε με ρύζι.