ΑρχικήΑγαπημένες συνταγές

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μακαρόνια (σπαγγέτι, πένες ,βίδες)
  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό ντομάτες ώριμες ή 2 κουτιά κον κασε ή 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτέ διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 160 γραμμάρια τυρί τριμμένο 
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε αλ ντεντέ τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι να σοταριστούν και προσθέτουμε τον κιμά. Τον ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή τον πελτέ διαλυμένο με δύο σε δύο ποτήρια νερό  ή τα ντοματάκια αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει στο μούλτι.

Βάζουμε αλάτι πιπέρι,  και το μαϊντανό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά περίπου ώστε ο κιμάς να πιει το ζουμί του και να μείνει με ελάχιστη σάλτσα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε πιατέλα πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με τον κιμά. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί επιπλέον.