ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά

  • ½ κιλό ταλιολίνι ή ταλιατέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε φετάκια  ή μικρά κυβάκια
  • 1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια κιμά
  • 100 γραμμάρια ζαμπόν χοντροκομμένο σε τετράγωνα
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 500 γραμμάρια χυμό ντομάτας
  • 150 γραμμάρια μοτσαρέλα φρέσκια
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και τα καρότα για 20 λεπτά στο λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σέλινο και σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε να βράσουν περίπου για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας και τα αφήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό τα ταλιολίνι  και αφού τα σουρώσουν μετά ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με τις με 30 γραμ. βούτυρο.

Σε ένα πυρέξ βάζουμε ταλιολίνι, τον κιμά, το ζαμπόν, τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια, το αβγό χτυπημένο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο φούρνο για 1520 λεπτά στους 120 βαθμούς.