ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά 

  • 1 πακέτο λαζάνια από αυτά που δεν χρειάζονται βράσιμο
  • 500 γρ κιμά
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1κουτάλι της  σούπας πελτέ ή μια κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 5 κουτάλια της σούπας λάδι
  • 1 /2 ποτήρι  λευκό κρασί
  • τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • 1 δόση μπεσαμελ  

Εκτέλεση 

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι τριμμένο. Ανακατεύουμε και λιώνουμε το κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε τον κιμά να βράσει.

Βάζουμε σε ένα ταψί η πυρέξ μια γερή κουταλιά μπεσαμέλ. Από πάνω τοποθετούμε τα λαζάνια άβραστα .Στην συνέχεια βάζουμε μια στρώση κιμά, μετά μπεσαμελ και στο τέλος λίγο τυρί. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά την ίδια διαδικασία. Στο τέλος ρίχνουμε αρκετό τυράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 με 40  λεπτά.

 

Μπεσαμέλ

 

Υλικά

  • 6 -7 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 9  κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κρόκους αβγών 
  • 1 λίτρο γάλα (να έχετε και λίγο παραπάνω, μπορεί να χρειαστεί στο πήξιμο της κρέμας)
  • τυρί τριμμένο
  • μοσχοκάρυδο  προαιρετικά  

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε για να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Μόλις γίνει ένα μίγμα με το βούτυρο προσθέτουμε και το γάλα. Με μια ξύλινη κουτάλα συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αν δούμε ότι είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε γάλα .Καλό είναι να μην είναι ούτε πολύ πηχτή ούτε πολύ ρευστή.

Αμέσως προσθέτουμε τους κρόκους των αβγών ανακατεύοντας συνέχεια για 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε και λίγο τυρί.