ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά 

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 400 γραμμ. όστρακα και θαλασσινά ( μύδια, στρείδια, αχιβάδες κα )
  • 200 γραμμ. γαρίδες μικρές ( ή 5-6 μεγάλες )
  • 300 γραμμ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 
  • 450 γραμμ. ντομάτα κονκασέ 
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί αρετσίνωτο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • λίγος μαϊντανός 
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα καλαμάρια.  Σε ένα βαθύ τηγάνι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα όστρακα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά με κλειστό το καπάκι του τηγανιού. Αν βάλουμε όστρακα, πετάτε όσα δεν ανοίξουν. 

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για λίγα  λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου ένα τέταρτο. Μόλις μαγειρευτούν, προσθέτουμε τα όστρακα και το μαϊντανό. 

Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκου¨΄ινι και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.