ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά 

  • 15 ml. ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 σέλερι λεπτοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι  του γλυκού πάπρικα
  • 360 ml συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1200 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κονσέρβα άσπρα φασόλια ( ή 250 γραμμ. φασόλια που προηγουμένως έχουμε μουλιάσει και στη συνέχεια βράσει με λίγο αλάτι )
  • 200 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Βάζουμε  το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά μαζί με το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το σκόρδο. Σοτάρουμε τα υλικά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε τα υλικά. Βάζουμε στην σάλτσα το δενδρολίβανο, το θυμάρι, την πάπρικα, πιπέρι και αλάτι. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μακαρονάκι. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια. Το αφήνουμε να πάρει μια τελική βράση για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.