ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά

  • 200γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το multi ή δυο κουτιά ντοματάκια κον κασε
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 80γρ. ξηρό λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • Μία πρέζα ζάχαρη 

Εκτέλεση

Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε  το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να μαυρίσουν. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι πιπέρι και τη ζάχαρη και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Λίγο  πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα της σάλτσας  προσθέτουμε τη ρίγανη και τα φύλλα βασιλικού.