ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 8 μεσαία πικάντικα λουκάνικα 
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος 
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • μία πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες, και τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και σιγοβράζουμε, για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το κόκκινο πιπέρι και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.