ΑρχικήΑλμυράΖυμαρικά

Υλικά 

  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 100 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι ή πένες

Εκτέλεση

Σε ένα μούλτι βάζουμε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το σκόρδο και το λάδι. Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα πέστο. Προσθέτουμε τυρί.