ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά

  • 3 φακελάκια  μαγιά ξερή
  • 2 ποτήρια  νερό χλιαρό
  • 4 κουταλιές σούπας  ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κιλό και 9 κουταλιές σούπας αλεύρι σκληρό
  • 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι κίτρινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

Εκτέλεση

Διαλύουμε την ζάχαρη στο νερό. Προσθέτουμε την μαγιά.

Βάζουμε και λίγο αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος μέχρι να βγάλει φουσκάλες (περίπου 30 λεπτά).

Βάζουμε το λάδι, το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Η ζύμη να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.

Προσθέτουμε το αλάτι, ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί ξανά σε όγκο.

Η ζύμη δεν είναι πολύ σκληρή. Κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Φτιάχνουμε ότι επιθυμούμε και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει πριν το βάλουμε στον φούρνο (περίπου 30 λεπτά).

Ψήνουμε στους 180 σε αντιστάσεις.