ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο soft
  • 1 κρόκο αυγού
  • αλάτι
  • 40 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τραγανή ζύμη για τάρτες, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βάζουμε όσο νερό χρειαστεί (λίγο πάνω, λίγο κάτω) ώστε η ζύμη να μην είναι ούτε υγρή, ούτε σκληρή και τη ζυμώνουμε. Στη συνέχεια, την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε  να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Την στρώνουμε στην ταρτιέρα και είναι έτοιμη για ψήσιμο.