ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι 
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση 

Τοποθετούμε σε ένα μπολ  όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο -λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας.

Ζυμώνουμε το μείγμα για 7-8  λεπτά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, βάζουμε λίγο  αλεύρι ακόμα. Αν πάλι είναι πολύ σκληρή την μαλακώνουμε με  λίγο νερό.

Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα για περίπου μια ώρα μέχρι να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια έτσι ώστε να βγουν δύο πίτσες.