ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά

  • 180 ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά 
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
  • Αλάτι 1 κ.γ.
  • 1,5 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο (25 ml. )

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπoλ το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Αφήνουμε τη μαγιά να δράσει, περίπου ένα λεπτό. Όταν το νερό μας αρχίσει να αφρίζει η μαγιά είναι έτοιμη. Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι.

Αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για περίπου 5 λεπτά ακόμη.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη μας.

Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τη ζύμη.