ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 4 και ½ φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με ένα σύρμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε πολύ καλά.  Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί πριν την ανοίξουμε σε φύλλο για να τη χρησιμοποιήσουμε για τυρόπιτες, κρεατόπιτες και τεμπάλ.