ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά 

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό
  • 150 γραμμ. βούτυρο 
  • 1 κρόκο αυγού
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 πρέζα σόδα ή 1 κουταλιά του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
  • Όσο νερό πάρει

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι ν ασπρίσει. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 10 λεπτά.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με τη σόδα ή το μπέϊκιν πάουντερ.

Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει μία μαλακή ζύμη που τρίβεται εύκολα. Όταν είναι έτοιμη, την κάνουμε μπάλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες πριν τη χρησιμοποιήσουμε.