ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά

  • 420γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μαγιά (7γρ)
  • 250γρ χλιαρό νερό
  • 15γρ ζάχαρη
  • 10γρ γάλα σε σκόνη
  • 15γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Εκτέλεση

Στον κάδο του πολιμιξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, το νερό, την ζάχαρη, το γάλα, το ελαιόλαδο , την ρίγανη το θυμάρι και το αλάτι.

Κτυπάμε μέχρι η ζύμη να ενωθεί. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ελαφρώς λαδωμένο μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη.

Την αφήνουμε 30’ να ψηλώσει.