ΑρχικήΑλμυράΖύμες

Υλικά

  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 250 γραμμάρια νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε την  ζάχαρη. Περιμένουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να λειτουργήσει η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ,την μαγιά και το αλάτι.

Προσθέτουμε την μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ζυμώνουμε την ζύμη και  την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα.

Όταν θελήσουμε να την χρησιμοποιήσουμε την πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.

Η ζύμη αυτή βγάζει 4 με 5 πίτσες.