ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή Νο 7
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κιλά αστακούς
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τους αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τους βγάζουμε σε μία πιατέλα και σουρώνουμε τον ζωμό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι  βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο ( να μην καεί). Ρίχνουμε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού που στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό που είχαμε βράσει τους αστακούς. Σουρώνουμε τα μακαρόνια, και προσθέτουμε τη σάλτσα.