ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • 2 1/2 φλιτζάνια ρύζι για γεμιστά
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη 
  • 5 κλωστές σαφράν 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 
  • 1  ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια ( χωρίς κόκκαλα και δέρμα )
  • 2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες  μικρές γαρίδες
  • 1/2 μύδια με το κέλυφος
  • 1 πακέτο μανιτάρια λευκά 
  • 1 φλιτζάνι αρακά 

Εκτέλεση

Ξεπλύνουμε το ρύζι με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου για περίπου δέκα λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Σε ένα γουδί ( ή στο μπλέντερ ) λιώνουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη σκόνη κάρυ, το σαφράν, το αλάτι και μαύρο πιπέρι με 1/2 του φλιτζανιού του ζωμού  κοτόπουλου και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για paella. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε  μέχρι να ροδίσει  ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε για  περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον πολτό που έχουμε στην άκρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι  και σιγοβράζουμε για  περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε  τα μανιτάρια και τον αρακά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.