ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες, χοντρές
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου μισή ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και το βράζουμε. Μόλις έρθει σε βρασμό, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε για μόλις 3-4. Τις σουρώνουμε και αφαιρούμε τα φλούδια, όχι όμως και τα κεφάλια.

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 ακόμη λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.