ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • ¼ κούπας μαγιονέζα 
  • 4 κουταλάκια του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 4 φέτες σολωμού χωρίς πέτσα και κόκκαλα 
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 φλιτζάνι  τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο ( σπορέλαιο, λάδι καρύδας κα )
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη κάπαρη
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση 

Βάζουμε στο μπλέντερ  2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1 1/2κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά.

Μόλις πολτοποιηθούν και ενωθούν, πλάθουμε τις κροκέτες του ψαριού, τις περνάμε από τη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε για περίπου πέντε λεπτά από την κάθε πλευρά.

Συνοδεύουμε με μία σάλτσα που φτιάχνουμε από την  υπόλοιπη μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, την κάπαρη, το σκόρδο και το αλάτι και με πράσινη σαλάτα.