ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού ή 1 κιλό γαλέο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1  μεγάλο πράσο 
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθα (αν δεν έχουμε, αντικαθιστούμε με  μαϊντανό και σέλινο)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 λάχανο μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι. αλεύρι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια . Τον ξαλμυρίζουμε σε άφθονο νερό φορές για 8-10 ώρες. Στη διάρκεια αυτή, αλλάζουμε το νερό περίπου πέντε φορές. Δοκιμάζουμε για να σιγουρευτούμε ότι έχει ξαλμυρίσει.

Τον στραγγίζουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε το ψάρι σε ένα τηγάνι, στο οποίο έχουμε προσθέσει ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο. 

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε  το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες και τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα.

Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα. Λίγο πριν να είναι έτοιμα, προσθέτουμε τον τηγανισμένο μπακαλιάρο ή γαλέο, τον οποίον τοποθετούμε ανάμεσα στα μαγειρεμένα χόρτα.

Δεν ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου δέκα λεπτά ακόμα.