ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 800 γρ φιλέτο πέρκας 
  • 6 κσ χυμό λεμονιού
  • ½ κούπα ξηρό λευκό κρασί
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • ½ κούπα νερό
  • 2 κσ μουστάρδας Ντιζόν ( ή τρεις, αν το θέλετε πιο πικάντικο)
  • 2 κσ μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φιλέτα πέρκας (αν  είναι κατεψυγμένα τα έχουμε προηγουμένως ξεπαγώσει), τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα μέτριο ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με λίγο λάδι. 

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά στο multi  και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Περιχύνουμε τα φιλέτα με το μείγμα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200o για 15΄- 20΄ανάλογα με το πάχος τους.

Η λεμονάτη πέρκα ταιριάζει άψογα με ρύζι, με πατάτες αλλά και με  βραστά χόρτα ή λαχανικά.