ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά 

  • 2 κομμένα φιλέτα σολομού, με το δέρμα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού  ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο  κομμένη σε φέτες 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν 
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 
  • 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν 

Εκτέλεση 

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το σκόρδο, το εστραγκόν, και το μαϊντανό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πάστα.

Ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη  μουστάρδα Dijon, το χυμό λεμονιού και το  πιπέρι καγιέν στην πάστα σκόρδο μέχρι να ενωθούν.

Τοποθετήστε τα φιλέτα του  σολομού με το δέρμα προς τα κάτω στο ταψί. Αλείφουμε σε κάθε φιλέτο το μείγμα .

Ψήνουμε τα φιλέτα για περίπου πέντε λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Μετά τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη και να εξαπλωθεί πάνω από την κορυφή και τις πλευρές του κάθε φιλέτο.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.