ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό σουπιές
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού  ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί αρετσίνωτο
  • 3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθα ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι λάπαθα ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουνε  τις σουπιές αφαιρώντας το μεσαίο κόκαλο και τα σακουλάκια με το μελάνι και την άμμο. Τις πλένουμε πολύ καλά και τις κόβουμε  σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τις τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά και τις σβήνουμε με το κρασί. Τις μαγειρεύουμε για 25 -30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τα πράσα, τα μάραθα, το μαϊντανό και τα υπόλοιπα χόρτα, τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Μόλις οι σουπιές έχουν μισομαγειρευτεί, τα προσθέτουμε  στην κατσαρόλα μαζί με τις ντομάτες, το αλάτι και ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε  την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας σε μέτρια θερμοκρασία. 

Στο τέλος προσθέτουμε το πιπέρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να μείνουν με την σάλτσα τους. Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου. Προαιρετικά μπορούμε στο βράσιμο να προσθέσουμε  και 2-3 σακουλάκια μελάνι από τις σουπιές.