ΑρχικήΑλμυράΘαλασσινά

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σουπιές από τα κόκαλα, τα σακουλάκια με την άμμο και το μελάνι. Κόβουμε τα κεφάλια και το σώμα τους σε κομμάτια.

Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 7-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν μόλις για 2-3λεπτά .

Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για σχεδόν μία ώρα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό. Σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.