ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια 
  • 1 αυγό 
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε μερίδες. Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο και σε πέντε λεπτά ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψιθυρίζει.

Όταν ψηθεί σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ζουμί από την κατσαρόλα και όλο το μείγμα το ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο.