ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά 

  • 1 κιλό στήθος  κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές λωρίδες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι,
  • 1/2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι ( ιδανικά πηγαίνει το λάδι  καρύδας αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σησαμέλαιο, ηλιέλαιο κα )
  • 2 κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη (προαιρετικά )
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 
  • 1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες 
  • 2- 3 ντομάτες σχετικά ώριμες κομμένες σε κύβους
  • 1 κοφτή κουταλιά πάστα ντομάτας 
  • 3 κουταλιές ζάχαρη 

Εκτέλεση 

Ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτουμε τη σκόνη κάρυ σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για δύο λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, και τη ζάχαρη στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε. Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.