ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια κομμένα αντινωτά στα 10
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.γ. πάπρικα
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ
8 μπούτια κοτόπουλου
½ φλιτζάνι πράσινες ελιές
2 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , στο σκόρδο και τα μπαχαρικά και σωτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό.
Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια του κοτόπουλο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε δυνατή φωτιά για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να μειωθεί στο μισό και να δέσει.