ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες
  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
  • 8-10 λευκά μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (μέτρια στην γεύση)
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό 1 λεμονιού
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγη παρμεζάνα η κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά τετράγωνα κομματάκια. Κόβουμε  και τα μανιτάρια. Βάζουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε  μια κουταλιά βούτυρο  και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε στη φωτιά έως ότου πάρει ένα ωραίο χρώμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί ώσπου να πήξει η σάλτσα μας.

Μέσα στην σάλτσα με  το κοτόπουλο ρίχνουμε τις βρασμένες πένες. Προσθέτουμε  το τυρί.