ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά 

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο 
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο  σκόρδο 
  • Αλάτι 
  • 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα 
  • Πιπέρι   
  • 1 κουτί μπίρα 
  • 1  ολόκληρο κοτόπουλο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.  Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα, πιπέρι και τη μισή μπύρα. Βάζουμε το παραπάνω μείγμα στο εσωτερικό του κοτόπουλου. Αλείφουμε το εξωτερικό του κοτόπουλου με το  υπόλοιπο βούτυρο, το σκόρδο αλάτι, πάπρικα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, «βρέχουμε» το κοτόπουλο με μπύρα. Όταν αποκτήσει μία υπέροχη καστανόξανθη κρούστα, είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με πράσινα λαχανικά, πατάτες, ή ρύζι.