ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά 

  • 6-8 μπούτια κοτόπουλου
  • αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας. ανάλατο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο 
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι  λευκό ξηρό κρασί 
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 λεμόνια
  • 1/4 γ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι  άγριο ρύζι
  • λίγο  ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά. Προσθέτουμε  αλάτι και πιπέρι,  1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Το τοποθετούμε προσεκτικά σε ένα φαρδύ τηγάνι και το ροδίζουμε για περίπου 5 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε  με το λευκό κρασί και τον  ζωμό κότας. Αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό ενός λεμονιού, στη συνέχεια, το  υπόλοιπο λεμόνι σε στρογγυλές φέτες. Ανακατεύουμε και  αφήνουμε να πάρει βράση. Τοποθετούμε και πάλι  το κοτόπουλο στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος. Μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε το άγριο ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προσθέτουμε το μαγειρεμένο άγριο ρύζι στο τηγάνι για να απορροφήσει  τη σάλτσα. Γαρνίρουμε  το πιάτο με μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.