ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά 

  • 1 πακέτο πένες 
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, τα μισά στήθος  κομμένα σε κύβους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 / 2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα 
  • 1 μαρούλι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια  
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη  
  • Για την Caesar sauce 
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (σε σκόνη)
  • 4 σφηνάκια ελαιόλαδο ή 2 σπορέλαιο και 2 ελαιόλαδο
  • ½ σφηνάκι νερό
  • 1 κ.σ. λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα
  • 2 αντζούγιες ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το πιπέρι και το αλάτι. Το μαγειρεύουμε  για περίπου 10 λεπτά. Βγάζουμε το  τηγάνι από τη φωτιά.

Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα Caesar στο μπλέντερ και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ξύδι και το τυρί. Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το  κοτόπουλο, και το μαρούλι. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα Caesar. Γαρνίρουμε με κρουτόν και φλοίδες παρμεζάνας.