ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά 

  • 700 - 800 γραμ.  στήθος ή  φιλέτο κοτόπουλου 
  • 100 – 120  γραμ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα) 
  • 100 γραμ. παρμεζάνα 
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 
  • χυμό από ένα λεμόνι 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 

Εκτέλεση 

Πλένουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές. 

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την γαλέτα και την παρμεζάνα.  Ανακατεύουμε καλά. 

Βουτάμε τις μπουκίτσες πρώτα στο λαδολέμονο και μετά στο μείγμα γαλέτας-παρμεζάνας. Τοποθετούμε τις μπουκίτσες δίπλα δίπλα, σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα . 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. 

Αν δεν μας αρέσει το λαδολέμονο, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με νερό. Στην περίπτωση αυτή, πριν βουτήξουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου στο νερό, πρέπει να τις αλευρώσουμε.