ΑρχικήΑλμυράΚοτόπουλο

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ.  φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο σκόρδο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 20ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να δημιουργήσουμε μια πάστα. Αλείφουμε καλά τα φιλέτα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες (όσο περισσότερο μαριναριστεί τόσο πιο νόστιμο και τρυφερό θα γίνει το φιλέτο).

Ψήνουμε στα κάρβουνα μέχρι το φιλέτο μας να μην είναι ροζ στο κέντρο. Εναλλακτικά ψήνουμε στο σχαροτήγανο ή στο γκριλ. 

Για ένα υγιεινό και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά.

Δεν ξεχνάμε βέβαια και τα λουκάνικα. Πληθώρα επιλογών στην ελληνική αγορά, ότι και αν τραβά η όρεξή σας , σας συμβουλεύω να τα φτιάξετε το τηγάνι για να μπορέσετε να τα απολαύσετε όσο ψήνονται τα υπόλοιπα.