ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι μπούτι  σε μερίδες
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό,  κρασί
  • 1 ποτήρι κρασιού χυμό λεμονιού
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιές της  σούπας ρίγανη

Έκτέλεση 

Πλένουμε καλά το αρνί, το καθαρίζουμε από τα περιττά λίπη του και αφαιρούμε τυχόν τριχούλες. Το σκουπίζουμε καλά  με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρέας. Σοτάρουμε πολύ καλά, να ροδίσει αρκετά γύρω-γύρω. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με το κρασί. Κλείνουμε την κατσαρόλα  και μαγειρεύουμε το αρνάκι μας για περίπου 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε το κρέας με το χυμό λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να πάρει μια βράσει.