ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά

  • 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένος κόλιανδρος
  • μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
  • 2 κιλά κρέας από αρνίσιο μπουτάκι, χωρίς το κόκαλο, κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια άσπρα κρεμμύδια κομμένα τετράγωνα (3-4 εκ.)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κότας φλιτζανιού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδας διαλυμένη σε 1 κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση 

Αναμειγνύουμε σε ένα ρηχό μπολ το σκόρδο, το αλάτι, τον κολίανδρο, το κάρδαμο και την πάπρικα.

Προσθέτουμε το κρέας και το λάδι και το αλείφουμε με το μείγμα. Περνάμε εναλλάξ το κρέας και τα κρεμμύδια στα καλαμάκια.

Σε ένα μικρό κατσαρόλι λιώνουμε το μέλι σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει, για 4 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε και το μέλι και το βράζουμε για 1 ακόμη λεπτό.

Ρίχνουμε και το ζωμό της κότας και το αφήνουμε να βράσει για 8 περίπου λεπτά, μέχρις ότου μείνουν γύρω στα ¾ του φλιτζανιού από το ζουμί.

Στο τέλος προσθέτουμε και την μουστάρδα.

Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ σε πολύ δυνατή φωτιά γυρίζοντας τα αρκετές φορές για 2 λεπτά.

Όταν τα βγάλουμε από τη φωτιά και τα αλείφουμε με το μείγμα του μελιού.

Ψήνουμε  για άλλα 8 λεπτά, προσέχοντας ωστόσο τα κομμάτια του κρέατος να μείνουν ζουμερά.