ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά

  • 1 ολόκληρο στήθος αρνί ή μισό (ότι προτιμάει ο καθένας)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 200  γραμμάρια  κιμά
  • ρύζι κατά προτίμηση Καρολίνα
  • βούτυρο φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκο άνηθο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το αρνάκι μας και τη συκωταριά μας και την ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη συκωταριά, την γυρνάμε λίγο με το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τον κιμά. Βάζουμε τα μπαχαρικά το  αλάτι, το  πιπέρι και τον  άνηθο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ρύζι και βάζουμε και ένα  μεγάλο φλιτζάνι νερό. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει.

Πασαλείβουμε το αρνί μέσα και έξω με φρέσκο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Γεμίζουμε το αρνί με το μείγμα  και το ράβουμε για να μη χυθεί η γέμιση. Ψήνουμε κατά προτίμηση σε γάστρα για 2 με 2:30 ώρες στους 180'c.