ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά 

  • 1 κιλό αρνί από μπούτι κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας  κάρυ σε σκόνη
  • 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πιπερίτσα (τσίλι)
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 1 μπουκετάκι κόλιαντρο
  • Ελαιόλαδο
  • 500 ml γάλα καρύδας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, με λίγο λάδι. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, το τζίντζερ και την πιπεριά και πασπαλίζουμε με το κάρυ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για 40’. Προσθέτουμε το κόλιαντρο, ψιλοκομμένο, και το χυμό του λάιμ και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για ακόμα 5’.