ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά 

  • 2 κιλά αρνάκι 
  • 4 μαρούλια τρυφερά
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για το αυγολέμονο:

  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει το λάδι ,τα κρεμμύδια .  Ρίχνουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες και το ροδίζουμε  απ όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια, τον άνηθο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε ώσπου να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί και να φύγουν  τα υγρά τους. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου μιάμιση ώρα . Σβήνουμε το φαγητό και αφήνουμε λίγο ζουμάκι για να δέσει το αυγολέμονο.

Αυγολέμονο:

Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ασπράδια με το αλεύρι . Ρίχνουμε τους κρόκους και σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού. Τέλος προσθέτουμε αργά-αργά το ζουμί του ζεστού φαγητού . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε την κατσαρόλα μέχρι να  δέσουν όλα τα υλικά.