ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά 

  • 2 μεγάλες φέτες αρνίσιο στήθος
  • 1 ματσάκι θυμάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 80 γραμμ. λιωμένο βούτυρο
  • 100 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
  • 100 γραμμ. Τριμμένη παρμεζάνα
  • 10 κλωναράκια μαϊντανό
  • μερικά φύλλα φασκόμηλο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Εκτέλεση

Αφήνουμε το κρέας να μουλιάσει για 1 ώρα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα το βράζουμε για 30’ στον ατμό, έχοντας προσθέσει στο νερό που σιγοβράζει το κρεμμύδι, το πράσο και το θυμάρι. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί μέσα στην κατσαρόλα. Το στραγγίζουμε, και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Το καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και το πιέζουμε με ένα σκεύος, ώστε να γίνει πλακέ. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μαϊντανό. Bγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το κόβουμε σε λωρίδες. Το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά, την παρμεζάνα και τα φύλλα του φασκόμηλου και αλατοπιπερώνουμε. Το ψήνουμε στο φούρνο για 20’ περίπου, μέχρι το κρέας να πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.