ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αρνίσιο κιμά
  • 1 κουτί έτοιμα σφολιατάκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μπεσαμέλ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ακόμα βούτυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση 

Ροδίζουμε  το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό και ψήνουμε τη γέμιση σε μέτρια φωτιά ώσπου η γέμιση να απορροφήσει όλα τα υγρά της. Όταν ψηθεί ο κιμάς, τον ανακατεύουμε με την μπεσαμέλ και φτιάχνουμε ένα ενιαίο μείγμα.  

Βάζουμε στο κέντρο κάθε σφολιάτας μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση του κιμά και κλείνουμε . Βουτυρώνουμε την επιφάνειά τους και βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.