ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΑρνί

Υλικά 

  • 2 καρέ αρνιού
  • 100 γραμμ. Παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • μερικά φύλλα δάφνης
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βγάζουμε όλο το λίπος από το κρέας.. Προθερμαίνουμε  το φούρνο στους 240ο C. Ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το ασπράδι του αυγού, αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το κρέας. Διαλύουμε τον κρόκο του αυγού σε 1 κουταλάκι της σούπας νερό και με ένα πινέλο περνάμε όλο το κρέας. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο μαζί με τη δάφνη για 20’ μέχρι να ροδίσει. Αν δεν θέλουμε να ξεροψηθεί η κρούστα, το ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα. Σε αυτήν την περίπτωση αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10’ έξω από το φούρνο, αφού το έχουμε καλύψει με αλουμινόχαρτο.