ΑρχικήΑλμυράΚρέας

Υλικά

  • 1 λαγός η κουνέλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Λίγο θυμάρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης 
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • Λίγους κόκκους πιπεριού

Για την σκορδαλιά

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κοπανισμένα καρύδια
  • 250 γραμμάρια ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού μουσκεμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε το κουνέλι, αφού πρώτα το έχουμε αλευρώσεις. Ρίχνουμε μέσα το κρασί, λίγη ρίγανη, θυμάρι, τους κόκκους του πιπεριού και τα φύλλα Δάφνης. Προσθέτουμε στο φαγητό ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα σε  σκεπασμένη κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη σκορδαλιά. Λιώνουμε στο μίξερ τις  σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε τα καρύδια, το μουσκεμένο ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, το λάδι και το ξύδι και ανακατεύουμε. Όταν το κουνέλι ψηθεί  απλώνουμε τη σκορδαλιά επάνω, μέσα στην κατσαρόλα χωρίς να ανακατεύουμε, και αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση. 

Παραλλαγή : Αν θέλουμε  μπορούμε να βάλουμε  το φαγητό για λίγο στο φούρνο, μέχρι να κάνει η σκορδαλιά μία κρουστά. Σερβίρουμε το φαγητό με πατάτες βραστές ή ακόμα και με λευκές ταλιατέλες.