ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Yλικά

  • 2 – 2,5 κιλά χοιρινά παϊδάκια
  • ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
  • 4 κουταλάκια πάπρικα γλυκιά 
  • 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα τραγανά και πεντανόστιμα χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα μπάρμπεκιου, το πρώτο που κάνουμε είναι να ανακατέψουμε σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και σε ένα άλλο να διαλύσουμε τη μουστάρδα στο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια αλείφουμε ένα ένα τα χοιρινά παϊδάκια με το μείγμα του  ελαιόλαδου και της μουστάρδας και από τις δύο πλευρές  και πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά.

Για πιο έντονη γεύση, αφήνουμε τα χοιρινά παϊδάκια για περίπου τριάντα λεπτά με τα μπαχαρικά για να μαριναριστούν. 

Ψήνουμε τα χοιρινά παϊδάκια  στο grill του φούρνου, όπως ακριβώς ψήνουμε τις χοιρινές μπριζόλες. Ανάλογα με την ένταση τους, θα χρειαστούν 20-30 λεπτά συνολικά. Για να μη στεγνώσουν, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, τοποθετούμε ένα ταψί με λίγο νερό κάτω από τη σχάρα με τα χοιρινά παϊδάκια.