ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά

1/2 κιλό χοιρινό σνίτσελ*

2 κρεμμύδια (μέτρια)

450γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα 

2 πιπεριές (μία πράσινη, μία κόκκινη)

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο, νερό

χυμός δύο λεμονιών

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το σνίτσελ , τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια να τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τα κομματάκια του σνίτσελ.  Όταν τσιγαριστούν όλα  αρκετά, προσθέτουμε 1 με 1 1/2 ποτήρι νερό, το αλάτι, το  πιπέρι και τη ρίγανη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά περίπου μισή ώρα. Αν στη διάρκεια αυτή χρειαστεί νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει (για 5-10 λεπτά ακόμα) ωσότου μείνει με τη σάλτσα του.