ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά 

  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε κομματάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • δεντρολίβανο
  • 3-4 κουταλιές μέλι
  • 10 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 ποτηριού κονιάκ
  • 2 κουταλιές ξύδι  βαλσάμικο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση 

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το βαλσάμικο. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το δεντρολίβανο και το μέλι και αφήνουμε να ψηθεί περίπου 50 λεπτά. Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα δαμάσκηνα.