ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά

  • 600 γρ. χοιρινό σπάλα χωρίς λίπος
  • 3 κολοκυθάκια
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι
  • ½ ποτήρι  λευκό κρασί
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση 

Κόβουμε τα κολοκύθια σε μικρά κομμάτια και στύβουμε το χυμό των λεμονιών. Σε μια χαμηλή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκύθια μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε  και τα διατηρούμε σε μπολ. Στο ίδιο σκεύος  σοτάρουμε το κρέας που έχουμε κόψει σε κύβους για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.  Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα, σβήνουμε με το κρασί  και λίγο νερό.  Αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με καπάκι για να μαγειρευτεί για περίπου μία ώρα.

Μετά από την πρώτη  ώρα ψησίματος προσθέτουμε τα κολοκύθια και το λεμόνι και βράζουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.

Αν χρειαστεί να δέσει η σάλτσα μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένη σε λίγο κρύο νερό