ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε κύβους
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στην μέση
  • 2 μέτρια καρότα ολόκληρα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • 2 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 3 μπαχάρια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από 2 λεμόνια μεγάλα (1/2 κούπα)
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κολιανδρο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα  τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Τσιγαρίσουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το χοιρινό και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συχνά. Αφού έχουμε σφραγίσει το χοιρινό μας τσιγαρίζοντας το, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί. Προσθέτουμε τον κουρκουμά  και το κολίανδρο και 1/2 ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί  το καπάκι της κατσαρόλας κλειστό.

Σιγοβράζουμε για όση ώρα χρειαστεί μέχρι να δέσει η σάλτσα του φαγητού. Στο τέλος προσθέτουμε την ρίγανη.