ΑρχικήΑλμυράΚρέαςΧοιρινό

Υλικά 

  • 1 κιλό κρέας χοιρινό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 1 ½ κιλό σέλινο ή σελινόριζες ή και τα δύο
  • αλατοπίπερο 

Για το αυγολέμονο

  • 2 κρόκους και 1 ασπράδι αβγού
  • 1/2  ποτηράκι χυμό λεμονιού
  • 1 κοφτή κουταλιά κορν-φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μερίδες.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το σέλινο σε μεγάλα κομμάτια. 

Καθαρίζουμε τις σελινόριζες,( αφού τις έχουμε περιχύσει με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν) , και τις κόβουμε σε κομμάτια.

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, το αφήνουμε να ζεσταθεί και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα και 1 ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Βράζουμε μπόλικο νερό και ζεματάμε το σέλινο για 5-10 λεπτά. Βγάζουμε από το νερό και στραγγίζουμε σε τρυπητό.Όταν το κρέας έχει σχεδόν βράσει, προσθέτουμε το σέλινο και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να ολοκληρωθεί. 

Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το λεμόνι, το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βλέπουμε αν το φαγητό ο φαγητό μας έχει αρκετό ζουμί, αν όχι προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά, παίρνουμε λίγο-λίγο από το ζουμί του και το προσθέτουμε στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το αυγολέμονο να έχει την επιθυμητή θερμοκρασία. 

Το προσθέτουμε στο φαγητό μας, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αν έχουμε βάλει κορν φλάουρ, το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για να διασπαστεί το κορνφλάουρ και να πήξει ή σάλτσα.